"Alleen hout stoken kan het klimaat nog redden"

Ga naar beneden

"Alleen hout stoken kan het klimaat nog redden"

Bericht  Admin op vr okt 31, 2008 12:46 pm

15/09
De mensheid moet nu stoppen met het gebruik van steenkool voor energiecentrales. Alleen als we massaal overschakelen op hout als energiebron en tegelijk de uitstoot van CO2 opvangen, kan het klimaat nog gered worden. Straffe taal, waar vooral straf is dat professor James Hansen dit zegt. Hij was de man die de opwarming van de aarde in 1988 op de politieke agenda plaatste.


Het gebruik van steenkool moet volledig stoppen. "Zoniet krijgen we een klimaat zoals de mensheid in haar bestaan nog nooit gekend heeft. En er is geen terugkeer mogelijk binnen een voor de mensheid overzienbare tijd," aldus Hansen. James Hansen zegt in The Independent on Sunday dat de doelstelling om het CO2-gehalte in de atmosfeer te stabiliseren, "een recept is voor een wereldwijde katastrofe, niet de redding van de planeet". Het huidige peil aan C02 in de atmosfeer bedraagt 385 deeltjes CO2 per miljoen (ppm) en dat is 100 ppm hoger dan bij het begin van de Industriële Revolutie. De meest ambitieuze plannen willen het CO2-gehalte in de toekomst stabiliseren op 450 ppm. Het peil stijgt nu met 2 ppm per jaar.

Niet de eerste de beste
James Hansen zegt nu dat alle steenkool tegen 2030 gebannen zijn. Dat is een voorwaarde om binnen een eeuw opnieuw te kunnen ademen bij 350 ppm.

James Hansen zei het Amerikaanse Congres in 1988 al dat het "voor 99 procent zeker is" dat fossiele brandstoffen de oorzaak zijn van de opwarming van het klimaat. Het wetenschapspannel van de Verenigde Naties was pas vorig jaar zover. Hansen is al 27 jaar directeur van het Goddard Institute for Space Studies van de Nasa.

Admin
Admin

Aantal berichten : 6
Registration date : 26-03-08

Profiel bekijken http://ddg-heatingforum.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum